Coneix-nos

Samu és una entitat fundada l’any 1981 pel Dr. Carlos Álvarez Leiva. Va començar com una  empresa que duia a terme dispositius de cobertura mèdica, i pocs anys després amb ambulàncies medicalitzades (UCI mòbils). De fet, Samu és el servei d’emergències més antic d’Espanya, ja que va ser la primera empresa que va importar i operar una UCI mòbil al nostre país.

Al llarg de les dues dècades següents, Samu es va consolidar com una organització capdavantera en serveis mèdics d’urgència i emergència i com a Escola d’Emergències. Des dels anys vuitanta, ha format centenars de persones de l’àmbit professional sanitari.

A partir de 2005, Samu va estendre la seva activitat vers el camp de l’acció social, i va tenir lloc una eclosió de serveis per atendre col·lectius vulnerables en els sectors de la Tercera Edat, Menors Immigrants, Discapacitat Intel·lectual i Trastorns de Conducta, Dany Cerebral Sobrevingut, Menors en Protecció i Salut Mental, oferint serveis d’Unitat de Dia, Residències, Pisos Tutelats, Unitats d’Acollida Temporal d’Emergència i, finalment, Servei de Suport i Assistència Escolar a l’alumnat amb Necessitats Educatives de Suport Específic.

D. Carlos Álvarez Leiva, fundador de SAMU