Més informació sobre les galetes

Què és una galeta?

Una galeta és un fitxer de text inofensiu que s’emmagatzema en el seu navegador quan visita gairebé qualsevol pàgina web. La utilitat de la galteta és que la web sigui capaç de recordar la seva visita quan torni a navegar per aquesta pàgina. Tot i que molta gent no ho sap, fa 20 anys que s’utilitzen les galetes, quan van aparèixer els primers navegadors per a la World Wide Web.

Què NO ÉS una galeta?

No és un virus, ni un troià, ni un cuc, ni correu brossa, ni programari espia, ni obre finestres pop-up.

Quina informació emmagatzema una galeta?

Les galetes no solen emmagatzemar informació sensible sobre vostè, com ara targetes de crèdit o dades bancàries, fotografies, el seu DNI o informació personal, etc. Guarden dades de caràcter tècnic, preferències personals, personalització de continguts, etc.

El servidor web no l’associa a vostè com a persona, si no al seu navegador web. De fet, si navega habitualment amb Internet Explorer i prova de navegar per la mateixa web amb Firefox o Chrome veurà que la web no s’adona que vostè és la mateixa persona, perquè en realitat està associant al navegador, no a la persona.

Quin tipus de galetes hi ha?

 • Galetes tècniques: Són les més elementals i permeten, entre altres coses, saber quan està navegant un humà o una aplicació automatitzada, quan navega un usuari anònim i un de registrat, tasques bàsiques per al funcionament de qualsevol web dinàmica.
 • Galetes d’anàlisi: Recullen informació sobre el tipus de navegació que està duent a terme, les seccions que fa servir més, productes que consulta, franja horària d’ús, idioma, etc.
 • Galetes publicitàries: Mostren publicitat en funció de la navegació, el país de procedència, idioma, etc.

Què són les galetes pròpies i les de tercers?

Les galetes pròpies són les que genera la pàgina que està visitant, i les de tercers són les que generen serveis o proveïdors externs com Facebook, Twitter, Google, etc.

Què succeeix si desactivo les galetes?

Perquè entengui l’abast que pot tenir desactivar les galetes, li mostrem uns exemples:

 • No podrà compartir continguts d’aquesta web a Facebook, Twitter o qualsevol altra xarxa social.
 • El lloc web no podrà adaptar els continguts a les seves preferències personals, com acostuma a succeir a les botigues online.
 • No podrà accedir a l’àrea personal d’aquesta web, com per exemple El meu compte, o El meu perfil o Les meves comandes.
 • Botigues online: Li serà impossible fer compres online, hauran de ser telefòniques o visitant la botiga física, si és que n’hi ha.
 • No serà possible personalitzar les seves preferències geogràfiques com ara franja horària, divisa o idioma.
 • El lloc web no podrà fer analítiques web sobre visitants i tràfic a la web, la qual cosa dificultarà que la web sigui competitiva.
 • No podrà escriure en el blog, no podrà pujar fotos, publicar comentaris, valorar o puntuar continguts. La web tampoc no podrà saber si vostè és un humà o una aplicació automatitzada que publica correu brossa.
 • No es podrà mostrar publicitat sectoritzada, la qual cosa reduirà els ingressos publicitaris de la web.
 • Totes les xarxes socials utilitzen galetes, si les desactiva no podrà fer servir cap xarxa social.

Es poden eliminar les galetes?

Sí. No només eliminar, també bloquejar, de manera general o particular per a un domini específic.

Per eliminar les galetes d’un lloc web, cal anar a la configuració del seu navegador i allà podrà cercar les que estan associades al domini en qüestió i eliminar-les.

Configuració de galetes per als navegadors més populars

A continuació, li indiquem com accedir a una galeta determinada del navegador Chrome. Nota: aquests passos poden variar en funció de la versió del navegador:

 1. Vagi a Configuració o Preferències mitjançant el menú Arxiu o faci clic sobre la icona de personalització que apareix a dalt a la dreta.
 2. Veurà diverses seccions, faci clic sobre l’opció Mostrar opcions avançades.
 3. Vagi a Privacitat, Configuració de contingut.
 4. Seleccioni Totes les galetes i les dades de llocs.
 5. Apareixerà un llistat amb totes les galetes ordenades per domini. Perquè li sigui més fàcil trobar les galetes d’un determinat domini, introdueixi parcialment o total l’adreça en el camp Buscar galetes.
 6. Després de fer aquest filtre, apareixeran en pantalla una o diverses línies amb les galetes de la web sol·licitada. Ara només ha de seleccionar-la i fer clic sobre la X per eliminar-les.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Internet Explorer segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Vagi a Eines, Opcions d’Internet
 2. Faci clic sobre Privacitat.
 3. Mogui el lliscador fins a ajustar el nivell de privacitat que vulgui.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Firefox segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Vagi a Opcions o Preferències segons quin sigui el seu sistema operatiu.
 2. Faci clic sobre Privacitat.
 3. A Historial triï Utilitzar una configuració personalitzada per a l’historial.
 4. Ara veurà l’opció Acceptar galetes, pot activar-la o desactivar-la segons les seves preferències.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari para OSX segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Vagi a Preferències, després Privacitat.
 2. En aquest lloc veurà l’opció Bloquejar galetes perquè ajusti el tipus de bloqueig que vol fer.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador Safari para iOS segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

Vagi a Ajustos, després Safari.

 1. Vagi a Privacitat i Seguretat, veurà l’opció Bloquejar galetes perquè ajusti el tipus de bloqueig que vol fer.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Android segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Executi el navegador i faci clic sobre la tecla Menú, després Ajustos.
 2. Vagi a Seguretat i Privacitat, veurà l’opció Acceptar galetes perquè activi o desactivi la casella.

Per accedir a la configuració de galetes del navegador per a dispositius Windows Phone segueixi aquests passos (poden variar en funció de la versió del navegador):

 1. Obri Internet Explorer, després Més, després Configuració
 2. Ara pot activar o desactivar la casella Permetre galetes.